Åsele - dit vägarna bär

Åsele kommun är till ytan lika stor som landskapet Halland vilket innebär att det finns mycket natur att uppleva. I kommunen finns Västerbottens enda nationalpark, Björnlandet, där stora satsningar nylingen gjorts och parken kommer att nyinvigas 10 juni 2017. I Åsele finns mycket fiske, jakt, kultur & Historia, vandring, djurupplevelser, snöskoter, avkoppling och utrymme för att nämna några.

Björnlandets nationalpark

I Åsele lappmark ligger Björnlandet – en storslagen vildmark och en av landets mest värdefulla urskogar. De vackra gamla tallarna, de hänglavsdraperade gransumpskogarna och de tydliga spåren av skogsbränder gör Björnlandet till både ett levande, dynamiskt ekosystem och ett biologiskt arkiv som visar på dramatiska förlopp i gångna tider. sverigesnationalparker.se för att läsa mer om Björnlandets nationalpark. Foto: Tomas Staafjord

Åsele, tätort och centralort i Åsele kommun i sydligaste Lappland, Västerbottens län. Åsele ligger längs riksväg 92 50 km väster om Fredrika. Riksväg 90 passerar strax öster om tätorten. Ångermanälven flyter genom Åsele. 
Yta: 3,38 km²
Befolkning: 1 798

ÅSELE TURISTINFORMATION
Koordinater: 64.162320, 17.352405
Telefon: 0941-140 78
Epost: turistinfo@asele.se
Öppettider: 9.00-16.00 vardagar