Visit Dorotea

Dorotea kommun är den sydligaste av inlandskommunerna i Västerbottens län och inkörsporten till landskapet Lappland. Kommunen gränsar mot Vilhelmina kommun och Åsele kommun i Västerbottens län, Sollefteå kommun i Västernorrlands län och Strömsunds kommun i Jämtlands län. Dorotea har elva naturreservat. Två av dessa, Gitsfjället och Blaikfjället, delas med Vilhelmina. Dessa stora reservat med milsvida myrar, fjällnära skogar och kalfjäll erbjuder rika naturupplevelser. Stenbithöjden, som även ligger i Åsele kommun, är ett kuperat vildmarksområde med skog av urskogskaraktär väl värt ett besök.

Den lilla kommunen med massor att erbjuda
Det finns stora områden upplåtna för den fiskeintresserade och fisket är både varierande och naturnära. Området är stort och sträcker sig från fjällets höga toppar och långt ner i den djupaste skogen, vilket innebär att de flesta fiskare finner precis vad de söker. Får man ingen fisk, så har man iallafall fått en riktigt fin upplevelse i skogslandets trolska miljöer eller fjälldalgångarnas kristallklara strömmar. Att bege sig ut i vildmarken är medicin för kropp och själ.

Dorotea (sydsamiska: Kraapohke) är en tätort i Lappland och centralort i Dorotea kommun i Västerbottens län. Orten ligger vid Europaväg E45 och Inlandsbanan, 17 mil nordost om Östersund. Riksväg 92 förbinder Dorotea med Umeå, dit avståndet är 21 mil. 

Besök Dorotea kommuns hemsida för information om service och övriga aktiviteter eller om ni är intresserade av att flytta till sammhället med äkta livskvalité: www.dorotea.se

Evenemang

25
Aug

Bio: The Hitman's bodyguard

26
Aug

Bio: The Emoji movie

Se alla evenemang

InfoPoints

En InfoPoint är en bemannad turistserviceplats utmärkt med det vit/gröna InfoPoint-märket. Det kan till exempel röra sig om en butik, ett hotell eller restaurang som kan ge turistisk information där besökarna är. Ansvaret för att InfoPoint-märket används korrekt ligger hos en auktoriserad Turistinformation eller Turistcenter.

Hotell Dorotea
Bergsvägen 2
0942 - 477 80

Sportaffären Dorotea
Storgatan 43
0942 - 100 73

Wiks lanthandel, Lajksjöberg
Storvägen 164
0942 - 310 33

ICA Borgafjällens lanthandel
Centrumvägen 18
0942 - 420 21

Borgafjäll Snowcamp
Avasjövägen 5
0942 - 420 42

Bo

Hotell Dorotea

Doro Camp (Stugor och camping)

Lo´s vildmarksfiske

Sök logi, mat och aktiviteter

 

Äta

Hotell Dorotea

Görans Konditori

Ankis bar

MyWay Dorotea

Sök logi, mat och aktiviteter

Göra

Bibliotek

Simhall

Husvagnsmuseum

Artic Cirkel

Dorotea skoterklubb

LOs Vildmarksfiske

Sök logi, mat och aktiviteter

 

Shopping

Dorotea Järnhandel

ICA Nära Dorohallen

MyWay

Catarinas Livs, Svanabyn

Coop Nära

Dorotea blomsterhandel

Dorotea Motor & Allservice

Wiks ICA Nära, Lajksjö

Fyrtiofyrans kläder

OKQ8

Olssons Glas & Bygg

Sport & Fritid

Marikes hantverksbod

Röda korset