Aktiviteter

Aktiviteter

Från majestätiska fjäll till spegelblanka sjöar, uråldriga myrmarker och djupa urskogar – i South Lapland finns det aktiviteter för alla årstider!

Utforska fjälldalgångar med byar som Saxnäs, Klimpfjäll, Kittelfjäll och Borgafjäll. Utforska de natursköna och kulturhistoriska sevärdheterna som radas upp längs turistvägar som Vildmarksvägen, Sagavägen och Konstvägen Sju Älvar.

Att vandra, cykla mountainbike, åka skoter eller skidor längs hundratals mil leder är bara några av de äventyr området erbjuder. För att inte tala om de populära jaktmarkerna och några av landets bästa fiskevatten. Här väntar vildmarken runt husknuten. Och glöm inte att ge din vistelse en kulinarisk touch genom prisbelönade smakupplevelser hos någon av de många lokala matproducenterna runtom South Lapland.

Men, viktigast av all. Låt dig omfamnas av harmonin på fjälltopparna. Låt dig inspireras av grönskan i skogsgläntorna. Låt den friska luften rensa sinnet och det norrländska lugnet lindra stressen.

Vinter

Upplev den förtrollande vintern i South Lapland med isfiske, skoteråkning, längdskidåkning och utförsåkning i natursnö. Upptäck vintermarknader, festivaler och norrskenjakt i Vilhelmina, Dorotea, Åsele och Strömsund.

South Lapland erbjuder något för alla – för äventyrare på jakt efter adrenalinklickar till barnfamiljer på jakt efter avkoppling. Skogsskidåkning och friåkning lockar med orörda backar och djupa skogar. Lugnare alternativ inkluderar vintermarknader och kulturella festivaler. Glöm inte heller den magiska syn som är norrskenets dans på himlen, som bara måste upplevas. 

Sommar

Upptäck sommarens äventyr i South Lapland med fiske i sjöarnas, tjärnarnas och åarnas glittrande vatten och att utforska det sagolika landskapen genom vandring, mountainbike och paddling. Utforska fjäll med toppar över 1000 meter och urskogar som är nästan tusen år gamla. Delta i lokala marknader och festivaler, inklusive den berömda Åsele Marknad.

Men det är bara början på sommarens aktiviteter. Utforska högerspalten för fler tips och planera din drömsemester i denna magiska del av Sverige där sommaren är full av äventyr och möjligheter!

Kontakta oss

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt