Lev dina höstdrömmar

Frostviken ligger allra längt norrut i Jämtland, mitt bland fjällen. Här finns vidsträckta fjällområden med mycket orörd natur - en spektakulär vildmark. En underbar fjällmiljö under alla årstider som inbjuder till både äventyr och avkoppling i några av Sveriges mest spännande områden. 

I Frostvikens vidsträckta fjällområden har du möjlighet att möta naturen i dess mest varierade former och uppenbarelser. Vare sig du färdas med bil eller till fots, om du väljer att hålla dig nära dalgångarnas bebyggelse eller ger dig ut på mer strapatsrika färder miltals in i fjällvärlden där du inte möter en människa, så är du omgiven av storslagna naturformationer, prunkande växtlighet och ett rikt djurliv.
Vandra i Sveriges mest utpräglade karstlandskap, längs norra Europas längsta vattenfyllda kanjon eller vågar du kanske besöka Sveriges längsta grotta?

Ankarede - en Samisk samlingsplats

Där vägen tar slut och fjällen börjar, där ligger Ankarede. I Ankarede möts människor. Så är det idag och så har det också varit under lång tid. På området finns en blandning av bebyggelse med kåtor, härbren och kyrkstugor av varierade storlek och ålder. Ankarde är en traditionell samisk samlingsplats. Ankarede i Advent är en årlig julmarknad första helgen i december med konserter i kapellet och så är det förstås det berömda midsommarfirandet, som är en minst tre dagar lång festhelg med allehanda aktiviteter. Läs mer...

Gäddede turistinformation
Storgatan 40
830 90 GÄDDEDE
0672-10500
gaddede.turistinformation@stromsund.se
Hemsida

Öppettider: Mån-fre 9 – 15 (Lunchstängt 12–13)

Hällingsåfallets naturreservat

Efter en vandring längs Hällingsån genom den sagolika urskogen uppströms når vi kanjonen. Här vandrar vi längs de över 50 meter höga klippkanterna tills vi skymtar det mäktiga vattenfallet. Det går att parkera uppe vid vattenfallet också, men för de som orkar rekommenderar vi vandringen uppströms för en än bättre upplevelse av det unika naturreservatet.

Fjällfiske i Frostviken
I Frostviken finns alla typer av fiskemiljöer och arter. Strömmar, fjäll- och skogstjärnar, sjöar, flyar, åar och bäckar. Öring och röding, harr och sik, abborre och gädda. Här finns lättillgängliga fiskevatten nära bilväg, och här finns mera strapatsrika mål i orörda fjäll och marker. Här finns ett fiske för alla kategorier av fritidsfiskare.

Bo

Ankarvattnets Vildmarkscamp

Gäddede Camping

Blåsjöns Fjällcamp

Jormvattnets Fiskecamp

Sjuogdens Jakt & Fiskecamp 

Jormliens Fjällgård

PilgrimsHotellet Gäddede

Korpens Öga & Rid i Jorm

Fjällgården Lindahl

Camp Stora Blåsjön

Sök logi, mat och aktiviteter

 

 

Äta

Gäddede Smått & Gott

PilgrimsHotellet Gäddede

Korpens Öga & Rid i Jorm

Jormliens Fjällgård 

Restaurang & pizzeria Gäddede +46672-100 50

Sök logi, mat och aktiviteter

Göra

Fiske 

Jakt

Hyra skoter

Skidåkning utför

Guider

Hästar

Sök logi, mat och aktiviteter

Evenemang

Se alla evenemang

Webbplatsen gjord med Moln8 publicering