Utrikes- Hammerdal

Hammerdal var länge kyrkligt centrum för norra Jämtland. Ortsnamnet nämns redan i början av 1300-talet, det stavades då Hambradal. Ibland kallas Hammerdal även ”utrikes Hammerdal”. Det namnet uppkom troligen redan på medeltiden.

Det finns många sköna badplatser, fantastiska fiskevatten, skoterleder, hjortronmyrar och orkidélandskap, såsom Vackermyren i Fyrås.

Hammerdal är helt befriat från turistmagneter med dyra inträden – här skapar du din egen semester. Lugn och ro i en husvagn, egen älgsafari med bilen eller strapatser med kajaken och cykeln. Det är du som bestämmer. Det finns gott om sköna badplatser, fantastiska fiskevatten, skoterleder, hjortronmyrar och orkidélandskap. Fråga dig fram så hittar du din egen pärla. Vill du bara stanna till och fika har till exempel hembygdgården öppet på sommaren. Lite lokalhistoria blandat med våfflor och tunnbröd.

Hammerdal är en tätort i Hammerdals distrikt i Strömsunds kommun, Jämtland, Jämtlands län. Orten är belägen vid Hammerdalssjön, omkring 30 km söder om centralorten Strömsund.

Bo

Camp Route 45

Åsgården Hotell & Konferens

Sjöboda kurs & lägergård, Ede

Hennings Gård bed & breakfast, Sikås

Sök logi, mat och aktiviteter

 

Äta

Blå Huset pizzeria & restaurang

Fyrås Gård

Grillköket Matglädjen

Sök logi, mat och aktiviteter

Göra

Fyrås Gård, Fyrås

Mona Bågling krukmakeri

Kupan Röda Korset, Second hand

Håxås möbler och slöjd, Hammerdal

Sök logi, mat och aktiviteter

Evenemang

Se alla evenemang

Webbplatsen gjord med Moln8 publicering