Kalender

04 jul

Nybyggarveckan

Nybyggarveckan äger rum i juli varje år, platsen är Vilhelmina. Vi återkommer med program så snart ett sådan finns att tillgå. Nybyggarveckan är en festivalvecka där nybyggarkulturen uppmärksammas. Här får du lära dig om arvet efter dessa strävsamma människor och prova på typiska nybyggarsysslor som att bereda skinn, slå hö, kula och baka tunnbröd. En spännande upplevelse för hela familjen. Varmt välkommen!

Läs mer
11 feb

Wilhelmina Winter Weekend 2023

Efter att under 2 års tid inte riktigt kunna fira Wilhelmina Winter Weekend så tycker vi att det är dags att vi gör det ordentligt. Boka in lördag 11- söndag 19 feb 2023. (iaf några av dessa dagar) 😉 Herregud så himla trevligt! Vi ses väl!

Läs mer
08 jul

Midnight Light Festival

Äntligen är det dags för Midnight Light Festival 2022!
Kom i gungning till musiken som förenar människor från hela Sverige.

Läs mer
15 jul

Åsele marknad 2022

Äntligen ser den ut att bli av Norrlands största folkfest ÅSELE MARKNAD. Välkommen till ett myllrande kultur och nöjesliv i Södra Lappland. Här hittar du allt från tunnbröd till fakirer och allt är toppat med sockervadd och som om det inte var nog med det akompanieras hela härligheten av sveriges turnerande artistelit.

Läs mer
30 sep

INLANDSMÄSSAN 30/9 – 1/10

Välkommen till ett två-dagars event! Näringsliv, samhälle och skolor träffas i Dorotea i hjärtat av Inlandet Fredag den 30 september och  lördag den 1 oktober Mässan är öppen Fredag 30 september klockan 9-17 Lördag 1 oktober klockan 9-15 Lunch & fika finns att köpa på plats Vi hälsar er välkomna till Inlandsmässan som äger rum […]

Läs mer
10 feb

WilhelminaWinterWeekend

Årets WWW-helg blev komprimerad och corona-anpassad så som även föregående år.
En iskyrka byggdes dock och några mindre event tog plats. Nu hoppas vi alla på en sprakande comback för WWW-helgen 2023.

Läs mer
16 feb

Efter tre års uppehåll – efterlängtad vintertävling tillbaka

Efter tre års pandemiuppehåll är det äntligen dags. Torsdag 16 februari kl. 12.00 kliver sju våghalsar upp på varsin isstolpe – där de ska sitta i hela 51 timmar om de vill gå vinnande ur tävlingen. Vinstsumman är 5000 kronor per isstolpe – d.v.s. det finns totalt 35 000 kronor i prispengar som de som […]

Läs mer
18 mar

Ny skoterled från kust till kust passerar genom South Lapland

Lördag 18 mars invigs Sagaleden i norska Unkersvattnet, en ny 340 mil lång skoterled som går från kust till kust över högfjäll från Mosjoen i Norge till Örnsköldsvik i Sverige. Leden passerar South Lapland via bl.a. Kittelfjäll, Vilhelmina, Dorotea och Åsele.

Läs mer
24 mar

Åsele vintermarknad

Sista helgen i Mars 24-25/3 2023 anordnas Åsele vintermarknad på Hembygsområdet med knallar, utställare, aktiviteter och mycket mer. Se hela programmet här.

Läs mer

Kontakta oss

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt