Fler alternativ…

Jormvattnets Fiskecamp

Jormvattnets Fiskecamp -Infopoint

Jormvattnets Fiskecamp ligger vid Jormsjön i Jormvattnet längs Vildmarksvägen, som leder till Stekenjokk och är en populär resväg för turister från hela Europa.
Fantastisk utsikt över bland andra Jormliklumpen, Storklumpen, Tvärlidklumpen, Raudekfjället och Jormlifjället.

Campingen har 29 bäddar fördelade på 7 stugor, 19 platser med el för husvagnar och husbilar samt tältplatser. På campingen finns följande service: samlingslokal med kök, servicebyggnader med kök och frysbox tvättstuga med torkrum, wc, dusch och bastu. Fiskrenseri med fiskrök, uteplats med grill och båtar med motor för uthyrning.
Reception med kioskvaror, fiskeutrustning och hemslöjd med mera.

Återförsäljare av småviltskort på renbetesfjället, arrangerar småviltsjakt på andra marker.
Vi hjälper också till med att ordna guidade fisketurer. Vi är även Infopoint där vi kan lämna lite tips och information om närområdet, frostviken.

Det finns flera fina vandringsleder som för dig upp på fjället, där du kan beskåda faunan eller stanna och rasta i någon stuga eller vindskydd.

Fiskecampen ligger alldeles intill en skoterled som för dig ut på ett cirka 90 mil ledsystem i fantastiska Frostviksfjällen.

Fisket är ju naturligtvis det primära och tack vare att fiskevårdsområdet bedriver ett aktivt och omfattande fiskevårdsarbete, kan vi erbjuda fina fiskeupplevelser här i Jorm. Ingår i Frostvikens gemensamma fiskekort.

info@jormvattnetsfiskecamp.se


Sjoutnäsets Kapell

Sjoutnäsets Kapell

Kapellet invigdes 1919 och det är den största kyrkan i Frostviken med 225 platser. Kapellet är dekorerad av Paulus Jonze och är restaurerad 1934.

Ingen uppvärmning finns, så den används endast en gång per sommar, då man firar Sjoutnäsmässan. Men den används fortfarande som begravningsplats. Kapellet är enkelt men väldigt fint. Nyckel finns för utlåning på enda gården i byn. Spånklätt kapell med säregen arkitektur, naturskönt läge vid Storsjouten.

gaddede.turistinformation@stromsund.se


Blåsjöfjäll - Naturresarvat

Blåsjöfjäll är ett lågfjällsområde med skogsklädda dalgångar, beläget i de vackra fjälltrakterna utmed norska
gränsen.

Reservatet är ett fjällreservat med toppar runt 1000 meter över havet. Brakkfjället i norr är högst, men Jormlifjället och Raudekfjället ligger inte långt efter. Björk och gran är dominerande, men uppe på kalfjället är den artrika fjällsippsheden vanlig, speciellt på Raudek och Jormlifjället. Utöver fjällsippa växer här bland annat orkidéerna vityxne och brudsporre, samt de vackra örterna purpurbräcka och gullbräcka. Visa hänsyn till områdets känsliga natur, speciellt på vintertid, då området är välbesökt av friåkande skoteråkare.

gaddede.turistbyra@stromsund.se


Namnlös

Restaurang Fjällripan

Restaurang Fjällripan ligger vid skidbackens fot med gångavstånd till Blåsjöns Fjällby och med en strålande utsikt över Blåsjön.

Restaurang Fjällripan erbjuder Italiensk mat i världsklass! Kom ihåg att boka bord!

Öppettider:
Onsdag-torsdag 15.00-20.00
Fredag-lördag 11.00-20.00
Söndag 11.00-20.00

Vecka 8-9-10-13-14
Öppet varje dag 11.00-20.00

gaddede.turistinformation@stromsund.se


Strömsund Turism

Restaurang China

Restaurang China ligger centralt på Storgatan 16. Mysig liten restaurang med kinamat. Här kan du äta lunchbuffé, a ́la carte och take away.

turistinformation@stromsund.se


Namnlös

Vandring: Bjurälvens naturreservat

Naturreservatet bildades bl a tack vare den intressanta geologin i området. Här rinner Bjurälven underjordiskt i nära 3 km.

En vandring till naturreservatet börjar vid Leipikvattnets gård. Avsätt en hel dag. Fram till själva karstområdet är det 3 km och därefter kan du välja en slinga på 3 eller 6 km. Vissa sträckor är spångade. Köp med dig Länsstyrelsens informationshäfte om Bjurälven så blir vandringen intressantare så blir vandringen intressantare. Under sommaren går guidade turer till både Korallgrottan och Bjurälven.

Destination Strömsund
Längd: 3, 6 eller 9 km
Start: Leipikvattnets gård
Slut: Leipikvattnets gård
Svårighet: Medel

turistinformation@stromsund.se


Jordemor

Jordemors Butik & Verkstad

Jordemors Butik & Service har sin butik hemma. Här tillverkas gna produkter inom keramik.
I keramikverkstaden hittar du Åse Ehnberg som har arbetat som keramiker i många år. Från början som ett intresse numer är det hennes levebröd och stora passion i livet. Hon älskar att uttrycka sej i lera. Att göra andra glada med sina produkter är det största kvittot på framgång för Åse.

I butiken hittar du bruksföremål i stengods, prydnadsföremål i stengods och lergods, ekologiska doftljus, krämer och målade produkter såsom skyltar, tavlor och prydnadsföremål och mycket mer.

Kontakta butiken för personliga önskemål gällande produkter, kurser, presentkort eller annat du funderar över.

info@jordemorskeramik.se


Ankarede Kapell

Ankarede Kapell

Det nuvarande kapellet byggdes år 1895 och ligger vackert beläget vid Ankarälvens och Lejarälvens gemensamma utlopp i Stora Blåsjön.

Nuvarande kapell byggdes av en inflyttad smålänning vid namn F J Svensson. Idag används kapellet hela året om. Visning går att ordna under sommaren via caféet som ligger bredvid kapellet eller så kan man låna nyckeln för att gå in och titta.

Ankarde är en traditionell samisk samlingsplats. Ankarede i Advent är en årlig julmarknad första helgen i december med konserter i kapellet och så är det förstås det berömda midsommarfirandet, som är en minst tre dagar lång festhelg med allehanda aktiviteter!

gaddede.turistinformation@stromsund.se


Namnlös

Korpens Öga & Rid i Jorm

Rid i Jorm, ett turridningsföretag som på ett personligt sätt vill ge er en underbar naturupplevelse där hästen står i centrum. Här finns möjlighet att välja mellan kortare turer på fyra timmar till turer som tar fem dagar. Dessutom ordnas specialturer med bl a ripjakt och fiske.

Företaget drivs med ett tjugotal islandshästar, boende samt upplevelseanläggningen Korpens Öga.
I rustik miljö bjuds man mat i fornnordisk anda, där man även kan servera eget bryggt öl.
Rid i Jorm har genomgått kvalitetsmärkningen Naturens Bästa. Märkningen är skräddarsydd för att garantera en hög kvalitet på arrangemangen.

Anläggningen ligger i Jormvattnet i norra Jämtland. Hit tar du dig enklast med tåg eller flyg från Stockholm och därefter bil tar ca fem timmar.

Förbokas.

info@korpensoga.com


Namnlös

Turridning - Korpens Öga & Rid i Jorm

Korpens Öga Rid i Jorm ligger högt beläget i Jormvattnet längs Vildmarksvägen. Ridning i Jorm är en lustfylld och stundom fartfylld upplevelse för både häst och ryttare. Pigga och lätt-töltade Islandshästar med härlig arbetsglädje och obändig vilja. Oavsett om du är nybörjare eller rutinerad ryttare finns en häst som passar dig.

Ritten sker i skiftande terräng och tempo där man gärna ser att ni deltagare hittar era egna vägar. När det känns rätt bryter gruppen av med en vattengalopp, slalomtävling mellan fjällbjörkarna eller kanske en simtur. Både hästarna och ryttarna gillar att leka. Turerna går i härlig fjällvärld som erbjuder en unik ridmiljö. Fjällområdet är väglöst och i stora delar ledlöst land där chansen att man stöter på andra människor är liten. Mer vanligt är att rovfåglar och andra vilda djur håller ett vakande öga över gruppen.

Ridturerna går fritt i naturen och vägvalet kan därför varieras med hänsyn till väder och grupp. All matlagning sker över elden med mycket lokala råvaror som fjällfisk, ren och andra läckerheter på menyn.

Gästhuset är inrett i grovhuggen stil men man behöver inte sakna bekvämlighet. På Korpens Öga kan du bo under din vistelse i Frostviken oavsett om du är med på våra ridturer, konfererar eller bara vill ha en skön semester. Här finns 8 dubbelrum samtliga med egen dusch och toalett på rummet, samt ett 4- bädds rum med ett eget litet kök och även det med dusch och toalett.

Många av anläggningens gäster har tillbringat sina dagar ute till fjälls och då är det viktigt att man har en skön säng för natten.

Pris: Exempel 4-timmarstur SEK 850, heldagstur SEK1.400, tvådagarstur SEK 3.600

info@korpensoga.com


Ivars Bil

Ivars Bilmuseum

Upplev ett ytterst trevligt och imponerande bil- och mc-museum. Nästan hudra bilar, ett fyriotal motorcyklar, modelbilar och annat motorrelaterat material gör att muséet kan räknas som ett av Europas finaste och största.

Här finns rariteter som Mercedes Benz 300 LS, den så kallade måsvingen, som trots att det är över 50 år sedan modellen presenterades, fortfarande verkar modern i sin tidlösa design.
Kung Gustav VI Adolfs och drottning Louises Daimler Princess med kaross från Vanden Plas har också funnit sin plats på muséet, liksom en pampig Renault från 1909. Den har troligen varit taxi i Paris och fraktat soldater till fronten vid striderna utanför Paris under första världskriget.
Men det är inte bara lyx- och kungafordon du hittar hör utan även ett stortutbud av bilar som var vanliga på våra vägar under 50-, 60- och 70-talen, men som idag i princip försvunnit.
Naturligtvis finns bland motorcyklarna både Indian och Harley Davidson men också sällsyntheter som Neracar och den svenska Hägg.

Öppettider 2018: 25 juni-19 augusti
Måndag-fredag: 10-18
Lördag-söndag: 11-17

Boka  

Pris: Inträde: SEK80/person Ungdom: 8-15 år: SEK 40/ person Familj 2 vuxna med barn 0-15 år: 160 kr

niclas@ivarsbil.se


Lillvikens B&B

Lillvikens Bed & Breakfast

Övre Lillviken ligger 50 kilometer nordost om Strömsund längs Vildmarksvägen. Söker du ett lugnt boende med fina naturupplevelser är det här ett bra val. Vi erbjuder även jakt och fiske.

Här kan vi erbjuda småviltsjakt på totalt 32 000 hektar fördelat på fem områden. Bra tillgång på bland annat räv, hare, tjäder, orre och järpe.
Vi har även bra fiskevatten som ingår i det 100 kvadratkilometer stora Flåsjöns fiskevårdsområde. Här kan du köpa ditt fiskekort samt hyra båt och kajaker.


Bed&Breakfast med 6-bädds-, 3-bädds- och 2-bäddsstuga, 2 campingplatser 150 kr, med el 200 kr
Servicebyggnad med toalett, dusch och kök.

geablaauw@hotmail.com


Namnlös

Bo på lanthandel- Norråkers Handel- InfoPoint

Norråkers Handel är en charmig och lite annorlunda lanthandel. Här finns inte bara mjölk, ägg och bröd utan även ett imponerande utbud av goda ostar och andra delikatesser från när och fjärran, tyger från Sri Lanka, handgjorda knivar från byn och boende.

Ovanpå butiken finns en nyrenoverade lägenhet på 150 kvm med vacker utsikt mot sjön för uthyrning. Lägenheten är fullt utrustad med kök, vardagsrum, tre sovrum med totalt fem sängar, dusch, wc och tv. Köket är fullt utrustat för självhushåll med spis med ugn, micro, kyl, frys, brödrost och kaffebryggare.

Du kan även välja till vår ostbricka som är vår specialitet. Kaffe och nybakat wienerbröd i lanthandelns mysiga kafé ingår. Nära till butik, restaurang, badplats, lekplats, tennisbana, mack, skog och sjö. Vedeldad bastu och badtunna, vackert beläget vid sjön, finns som tillval.

I butiken hittar du också en InfoPoint där du får information om närområdet kring Tåsjön.

Pris: 300kr/bädd

kontakt@norrakershandel.se


Lejarfallet

Lejarfallet

En lätt och vacker vandring på 3 km längs Lejarälven. Du utgår ifrån Ankarede och vid fallet finns en rastplats med eldstad.

gaddede.turistinformation@stromsund.se


Fågelbergets Chark

Fågelbergets Gårdschark & stugor

I natursköna Jämtland vid foten av det magiska berget Fågelberget ligger Gårdscharken, ca 210 km norr om Östersund och 30 km öster om Gäddede efter Vildmarksvägen. Här svänger man av mot vackra "Oppiberget", för visst är det Uppe på berget!

Företaget tillverkar charkuteriprodukter av älg, gris, ren, lamm och nöt och använder sig bara av lokala råvaror. På gården finns ett rökeri och gårdsbutik.

Fågelbergets gårdschark har sysslat med mathantverk i många år och har vunnit flera priser, bland annat på Smaklustmässan. En av företagets specialiteter är lufttorkat kött.

På gården finns även stugor att hyra med en gigantisk utsikt.

margona.lundgren@live.se


Namnlös

Norråkers badplatser

"En badplats mitt i byn" Badet ligger nere vid sjön i anslutning till Norråkers , på badplatsen finns omklädningsrum, grillplats, gungor och lekställning. Ett lättillgänglig bad med sandstrand och brygga.

Det finns flera fina badplatser i och kring Norråker.
"Inge Badplats" Badplatsen där de små kan bada i ett grunt och varmt vatten

"Storfallet" Storfallet är en vacker rastplats vid Saxälven som ligger mycket naturskönt. Här kan du bada i ett naturligt äventyrsbad.

Vattnet brukar vara flera grader varmare här än nere i Tåsjön. Har finns också både rastmöbler och grillplatser. Storfallet är ett populärt badställe för den som är simkunnig. Påpekas bör att det vid själva fallet är djupt vatten och att det inte finns några skyddsräcken, så tänk på det om ni har små barn med er.
Badplatsen ligger 3 km från Norråker. Med grillplats, vindskydd och omklädningsrum.

turistinformation@stromsund.se


Bodums Hembygdsförening

Bodums hembygdsgård

Hembygdsområde med flera gamla byggnader. Bruksföremålsmuseum som står öppet för alla.
Välkomna att besöka vårt hembygdsområde och vårt Stenåldersmuseum.
Servering av våfflor och kaffe sommartid

lennart.sundelin53@gmail.com


Flugfiske

Frostviken Jakt & Fiske

Skoteruthyrning samt jaktturer med auktoriserade jaktguider och guidade fisketurer.
Flugfiske och flugbindning.

frostviken.jakt-fiske@mail.telia.com


Kaj På Höjda

Kaj på Höjda

Kaj är en konstnär som lever och verkar i Lorås. Han är landskaps- och naturmålare som skildrar stämningar och ljus där himlen dominerar färgernas symfoni i landskapet.

Välkommen till ett äventyr med kultur och konst. "Kreativt skapande inspirerande av Naturens kraft och dess djupa väsen som får poesin att flöda. En återkoppling till ursprunget ger den nordiska hästen ett evigt liv".

Den nordsvenska hästen skildrar han gärna med de gamla traditionella redskapen. Hästen har haft en stor roll i hans skapande, kanske därför att han kom från en avlägsen plats som hette Höjda utan landsväg och elström. Vintertid körde hans morfar dem till skolan med häst och släde. Han skildrar även kor, hönor, fiskar, fåglar– ja allt som hör naturen till, bland rena landskap. Han har även gjort ett antal litografier med hästar och kor som motiv. Ingår i "Sinnenas väg"

Ring innan ni kommer eller chansa!

stigvandraren@gmail.com


Fjällsjö

Fjällsjö hembygdsgård

Lär er om forna tider på Fjällsjös Hembygdsgården & se ett tiotal byggnader med bl.a. smedja, skvaltkvarn, bagarstuga och ”stenåldersbowla” på Sveriges kanske äldsta kägelbana.

Hembygdsgården invigdes 1937 och där finns ett tusental föremål från gånga tider att beskåda. Varje år hålls här hembygdens dag, eller hemvändardagen som det även kallas

turistinformation@stromsund.se


Webbplatsen gjord med Moln8 publicering