Fler alternativ…

Camp Route 45

Camp Route 45

Campingen ligger vid Fyrån och är omgiven av skog och natur. Campingen finns alldeles i närheten av Inlandsvägen (E45) som går mellan Göteborg och Karesuando.

Här finns 17 stugor med bra standard samt 20 elplatser för husvagn/husbil. Det finns även platser för tält.

Stuga 1-14: 2-4 bäddsstugor, med kök. Toaletter och duschar finns i servicehus.

Stuga 15-17: 4-bäddsstugor med kök och badrum, med både varmt och kallt rinnande vatten.

Från älven längs campingen kan man göra fantastiska utflykter, där chanserna är stora att få se bäver och bäverhyddor. Hyr en kajak på Camp Route 45 eller ta med din egna. Älven mynnar ut i en stor sjö med flera öar, perfekt till flerdagsturer.
Vårt stora utebad har ständigt strömmande friskt vatten. Det finns även en lekplats för de små.

info@camproute45.com


Rossöns Golf

Rossöns golfbana

Rossöns golfbana ligger i Näsets by, 1 km utanför Rossön, vackert placerad intill Näsån. Banan är trevlig och välskött, belägen i skogsterräng med utmanande fairways.

Banan har nio hål med 18 utslagsplatser och är en par 72. Utslag sker från konstgräs. Drivingrange och puttinggreen finns i anslutning till klubbhuset.

Ett besök vid Rossöns golfbana innebär att du är garanterad starttid och inte behöver känna stressen när du är ute och spelar.

Efter en första runda kan du besöka den gemytliga serveringen.
På behagligt avstånd inom golfbaneanläggningen finns ett nyrenoverat härbre som kan hyras under golfvistelsen i Rossön.

Vi erbjuder:
•Medlemskap
•Hyra golfutrustning
•Weekendpaket med golf och fiske
•Nybörjarkurser i golf
•Stuguthyrning
•Hyra golfbil.

info@rossongk.nu


Namnlös

Restaurang & Pizzeria Gäddede

Restaurang & pizzeria Gäddede finner du på Fjällvägen 2 "Barenhuset"
Här kan du äta Pizza, kebab, sallader, salladsbåtar, À la carte med mera.

turistinformation@stromsund.se


Gäddede Camping

Gäddede camping och InfoPoint

Gäddede camping ligger centralt i Gäddede längs Vildmarksvägen. Åretrunt öppen camping med både större och mindre stugor för självhushåll. Även ett antal enklare stugor för sommaruthyrning. Uppställningsplatser för husvagn/bil. Tempererat utomhusbad, minigolf med mera. Campingen har grillkök och InfoPoint där du får information om närområdet, Frostviken

Gäddede är vackert inbäddat bland de Jämtländska Frostviksfjällen och här kan man bo och trivas i en natt, en vecka, morgon som kväll, vår sommar höst och vinter.
Här finns allt från fysiskt krävande aktiviteter, spänning, naturupplevelser och inte minst viktigt återhämtning efter ett krävande arbete.

Årstiden spelar ingen roll, något just för dig finns alltid att hitta. Vädret kan sätta begränsningar särskilt på vintern men när du minst anar det så slår vädret om och några timmar eller någon dags väntan kommer inte att spela någon roll för dig.

info@gaddedecamping.com


Olympia Gården

Olympia gården och "Järnloppan"

På Olympia Gården från 1700-talet kan ni se antikviteter av hög klass, även försäljning. Gårdsmuseum med jämtländska kulturskatter.

Skidolympiern Jan Halvarssons monteringsbara timmerkojor visas också. Han tillverkar även vallaprofiler och utför skidslipning. I "Järnloppan", Loppis i fd Järnaffären, Hammerdal, säljs antikviteter av hög klass.
Även vernissage.

halvars@passagen.se


Fjällsjö Vandringseldorado

Fjällsjö vandringseldorado

Längs Fjällsjö vandringseldorado får du uppleva 60 kilometer vandringsstigar.

Här finns ett varierande landskap med många vattendrag och mycket skogar. Vandra upp på berg, förbi sjöar, i djupa skogar och längs älven i våra förfäders fotspår.

Med Backe, Jansjö eller Siljsjönäs som utgångspunkt har du tillgång till ett tiotal leder inom en mils radie.
Fördelen med att vandra här är att det är överskådligt och lättillgängligt och utmärkt för dagsutflykter. Upptäck nya leder varje dag,det finns sex mil stigar att utforska.

Besök hemsidan för mer information om alla leder.

fjallsjoframtid@backe.nu


Namnlös

Gatuköket Skrovmålet

Hamburgare, korv, kebab, dagens lunch, pizza.

turistinformation@stromsund.se


Namnlös

Storgatan 38

Storgatan 38 serverar dagens lunch, ala carté och pizza centralt i Gäddede. Fullständiga rättigheter.

turistinformation@stromsund.se


Namnlös

Fäboddag Vållan

Under torsdagarna i Juli och även första torsdagen i Augusti är det fäboddagar i Vållan. Besök den vackra fäboden och se hur livet där såg ut förr. Till försäljning finns römgröt, som är en traditionell gröt gjord på grädde. I fäboden säljs även våfflor, stutar, och hemslöjd.

Öppet: 11:00-19:00

För mer information ring Bodil: 070-697 75 69

gaddede.turistinformation@stromsund.se


Hennings Gårdnamnlös

Hennings gård Bed & Breakfast

Hennings Gård, belägen 7 kilometer från Hammerdal i den vackra byn Sikås. Trivsamt och prisvärt boende i sekelskiftesmiljö.

Övernattning i enkel- eller dubbelrum med frukost, I boendet ingår sänglinne och handduk, TV i gemensamt vardagsrum, internetuppkoppling.

Naturupplevelser samt fritidsaktiviteter (guidad fisketur med båt), samt flugfiskeguidning. Hit kommer du som vill få lugn och ro, rekreation eller bara en säng att sova i.

Pris: Enkelrum SEK 300 kr/dygn. Dubbelrum SEK 450kr/dygn. Frukost SEK 50kr .

lhenning@telia.com


Nordic Husky

Nordic Husky Farm

Utomhusäventyr från en halv dag till två dagar.

Nordic Husky Farm erbjuder många sommar utomhus äventyr, roliga och pedagogiska aktiviteter som passar alla, i den vackra vilda naturen kring Björnvägen vid Vattudalen i Vedjeön.
Guidade husky promenader och vandringar, ört promenader och workshops, korta hund team rider (väder tillåtet), kennel besök. Du kan även köpa våra lokalt producerade handgjorda örtte, salvor, tvålar och andra naturprodukter.
Ring för mer information, priser och bokning.
Vi pratar engelska, svenska och tjeckiska.

Varmt välkommen!

info@nordichuskyfarm.com


Namnlös

Turridning - Fyrås Gård

Fyrås Gård erbjuder heldagsturer med lunch och trerättersmiddag och halvdagsturer med lunch eller middag. Välkomstfika ingår alltid. Arrangören rekommenderar att man är minst 12 år och att man har viss ridvana.

All ridning sker på egen risk. Ansvarsförsäkring finns.

Privatlektioner både på egen häst eller på någon av gårdens fina islandshästar. Man kan välja om man vill rida på bana eller ute i terrängen. För bokning av turer kontakta Mats 070-6058454 och för privatlektioner Fredrik 073-5732328.

Fyrås Gård är en levande besöksgård i gammal kulturmiljö.
Kom och hälsa på hos gårdens djur och växter.
Gården drivs ekolgiskt med ägg och lammproduktion.

Av gårdens ekolgiska ägg ystas äggostkaka som serveras med sylt och grädde.
Även lättlunch och kaffébröd m m.
Fullständiga rättigheter.

Pris: Heldagstur SEK 1995, Halvdagstur SEK 1295, Privatlektion egen häst SEK 200, Privatlektion lånad häst SEK 300

info.fyrasgard@gmail.com


Blommor

Blomstervandring på egen hand - Hamptjärn

Blomstervandring vid Hamptjärn, Stekenjokk Denna blomsterled finner du uppe på Stekenjokkplatån, ca 1,5 mil norr om Ankarvattnet. Leden utgår från Vildmarksvägen och rör sig längs fjället Raavres norra sluttning. Den gröna brevlådan finner du strax vid vägens kant. (Tillgänglig från och med 1 juli).

Frostviksfjällen har en mycket rik och omväxlande fjällflora. Klimatet och läget gör att många sällsynta växter trivs väldigt bra i denna fjällmiljö. Är du nyfiken och vill kunna få guidning på egen hand, har vi gjort i ordning två blomstervandringar som visar Frostviksfjällens fjällflora.

Med karta, numreringar och en guidefolder, har vi försökt att göra vandringen så informativ och lättillgänglig som möjligt. Vid starten till vandringarna finns en grön brevlåda. I den finner du en guidefolder som beskriver blomster- leden i närheten och dess blomster. Du kan också hämta din guidefolder på Gäddede Tourist Center.

gaddede.turistbyra@stromsund.se


Namnlös

Frost Musik

Frost musik är en liten butik med stor kunskap.
Drivs av Janne Aggemyr som har arbetat med att sälja och reparera musikinstrument sedan 1973.
Här hittar du dom litet udda fabrikaten- men också kända märken.

Det som inte finns hemma går oftast att skaffa fram (med några få undantag)
Alla instrument justeras och kontrolleras innan leverans.
Du kan också lämna dina reparationer här. Det som inte kan repareras på plats skickar jag vidare till några av sveriges bästa på området.
Tveka inte att höra av dig om du har frågor!

janne@frostmusik.se


Namnlös

Gammaldags jul- Hammerdal

Gammaldags jul med tomten. Gammaldags jul, som det kallas, är ett av hembygdsföreningens skötebarn och brukar dra cirka 150 besökare per år.

hembygd@hammerdal.se


Namnlös

Föreningsmässa Strömsund

En mässa där kommunens alla föreningar har möjlighet att delta.

Syftet är att visa upp alla aktiviteter och mötesplatser som finns i kommunen. Förhoppningen är att föreningarna ska hitta nya medlemmar och ledare.

Mässan med utställare håller till i Virveln på Folkets Hus, men sedan kan man även pröva på olika aktiviteter i Hjalmarhallen och Engconhallen.

Fika finns till försäljning i Oasen på FH.

magdalena.sannemo@stromsund.se


Jurtan

Bo i mongolisk jurta

Bo i en mongoliska jurta för en natt!

Följ vandringsleden Fågelvägen från Strömsunds Camping till Lillsjön i Tullingsås så hittar du jurtan. Eller kom med bil för den delen om du inte vill vandra genom skogen.

Spana på fåglar, laga mat över öppen eld, klappa våra hästar, mys å må, sov gott till fågelsången och vandra tillbaka morgonen efter.

Kvällsmat och/eller frukost för egen tillagning går att beställa i förväg.

Bra att veta

Jurtan är väl friluftsutrustad för att du inte ska sakna något. 1-6 personer ryms lätt. Såklart ingår ett visst mått av enkelhet då dusch saknas men tvättfat finns.

Personlig utrustning att ha själv är framförallt kläder och skor efter väder. Sommarnatten kan bli kall så ett underställ och strumpor kan vara skönt att sova i.

Väl tilltagen korg med frukost-och/eller kvällsmat går att beställa för egen tillagning. Naturligtvis med lokal prägel på innehållet.
För bokning och mer information ring: Elin 072-2084621 eller Harry 070-6802738

elinanderssons@gmail.com


Håxås Möbler

Håxås Möbler och Slöjd, Hammerdal

Håxås Möbler och Slöjd ägs och drivs av Leif Jonsson,utbildad i dekorativ målning och möbelsnickeri.
Sedan 1983 drivs ett eget snickeri och utställning i Håxås, där även utställningen är placerad.

Hans verk skapas av en blandning av traditionsrikt hantverk och modern CAD-teknik.
Nyckelord är lekfullhet, frihet, tradition och djärvhet.

Den permanenta utställningen finns i anslutning till verkstaden i Håxås.

Ring före besök!

info@haxas-mobler.se


Vaerie Fjällprodukter

Vaerie Fjällprodukter

Besök en tidlös plats på jorden. Det är du, vattnet och elden! Lev det äkta samiska att inte lämna några märken efter sig.

Vaerie Fjällprodukter är ett småskaligt familjeföretag med fokus på det genuina samiska levnadssättet.
Vi erbjuder fjällöringsfiske i vatten som aldrig tidigare varit upplåtet för sportfiske. Vårt koncept är få kunder och kvalitativt, kontrollerat fiske och tanken att efterlämna fjällområdet till nästa generation så som vi tog över det av den gamla...

Gierkiejaevrien (Stensjön) är beläget väster om vackra Blomhöjden i Ohredahke samebys södra område.
Du bor vackert vid utloppet av Klingervattnet, den nordligaste av sjöarna. Härifrån når man alla tre vatten på fem minuters promenad. Sjöarna är förbundna med varandra via en bäck och är rena öringsvatten!

Här kan du och kompisarna/familjen fiska, äta, bo med helpension och njuta av att vara helt ensamma bland sjöarna i väglöst land. Avsluta dagen med delikatesser från området. Ren, älg, öring, bär och örter blir en vild trerätters gourmetupplevelse. Vi ser till att ni får den ultimata upplevelsen.

Hit tar man sig enklast med flyg eller tåg till Östersund och därefter helikopter direkt till Stensjön eller bil till vägens ände i Blomhöjden.

Till Stensjön är det sedan ca 8 km vandring till båtlänningen vid sjöns östra ände/alternativt helikopter från Blomhöjden (vi ordnar de reseförbindelser och helikoptertransporter som ni önskar).

vaerie@spray.se


Guns Fårprodukter

Guns fårprodukter

I Havsnäs, 3,5 mil från Strömsund vid sjön Flåsjön, har vi vår gård och där sker tillverkningen av våra produkter sker. Vi har både en gårdsbutik där vi säljer vårt hantverk samt ett 50-tals inspirerat café och loppis.
Vårt företag är ett familjeföretag där ung som gammal hjälper till. Vi köper in garn och kardflor, som vi sedan stickar och tovar av. Vi köper även in skinnen och som vi bland annat säljer som fällar.
På gården tillverkar vi sedan olika hantverk som vi säljer både i vår gårdsbutik men även ute på marknader.
Några produkter ur vårt sortiment
•Tovade kläder
•Stickade kläder
•Vävpläd
•Skinnfällar
•Skinn
•Hemslöjd
•Tomtar
•Ull & garn
•Beställningsarbeten

Öppettider 2018
Vi har öppet hela juli samt lördagar och söndagar mellan kl. 11-16.
Sommarcafé och loppis öppnar midsommardagen.

gun@ullboa.nu


Webbplatsen gjord med Moln8 publicering