Sommar

Sommar

Utforska sommaren i South Lapland och låt dig förtrollas av dess enastående naturskönhet och mångfald av aktiviteter! I Vilhelmina, Dorotea, Åsele och Strömsund väntar en sommar fylld med äventyr och upplevelser.

Ta del av de rika fiskevatten som området har att erbjuda och ge dig ut på spännande fisketurer i kristallklara vattendrag och sjöar. Upptäck det vidsträckta landskapet till fots genom vandringsturer som tar dig över storslagna fjäll och genom trolska urskogar, där varje steg är en upplevelse i sig.

För de som söker ännu mer fartfyllda äventyr finns möjligheter till mountainbikeäventyr i vacker fjällterräng. Eller varför inte ge dig ut på en paddlingstur och låt dig hänföras av den stilla skönheten i det omgivande landskapen?

Sommartid är South Lapland också hem till en rad marknader och festivaler, inklusive den riksberömda Åsele Marknad, som är en av landets största och ett måste för den som vill uppleva lokal kultur och atmosfär på nära håll.

Men det är bara början på allt som sommaren i South Lapland har att erbjuda. Utforska vår lista i högerspalten för ännu fler spännande tips och planera din ultimata sommarsemester i detta fantastiska landskap.

Välkommen till South Lapland, där sommaren är oförglömlig och där drömmarna sträcker sig högre än dess fjälltoppar!

Kyrkstaan i vilhelmina sommar och semester

Vandring

Vilhelmin har två fjälldalar som båda erbjuder förstklassig skidåkning.
Klimpfjäll har familjebackarna och passar dig som vill ha en härlig skidsemester med familjen och gärna avstår extremskidåkningen.
Kittelfjäll har såklart också barnbackar men här finns också vad som kallats Sveriges mest extrema skidåkning. Offpist, heliski och allt det där andra häftiga hittar du här.
I Dorotea kommun finns skidparadiset Borgafjäll med sina liftsystem, härliga stämning och berömda designhotell .

Cykling

Längdskidåkaren har säkert koll på Saxnäs redan. Hit kommer eliten under försässongen för att få börja träna på natursnö tidigt. Saxnäs är snösäkert och alltid välpreparerat.

Bokar du för en hel klubb, hör av dig så snart som möjligt. Saxnäs är poppulärt!

Resan är målet – vägar och tåg genom vildmarken:

Vildmarksvägen

Sagavägen

Konstvägen sju älvar

Inlandsbanan

 

Historiska platser

Fatmomakke kyrkstad

Vilhelmina Kyrkstad

 

Kontakta oss

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt