Strömsund

Strömsunds Kommun

Strömsunds kommun som med sin yta av 106 kvadratmil, är Sveriges sjätte största kommun. Här hittar du många möjligheter till såväl sommaraktiviteter som vinteraktiviteter. En av ortens populära sevärdheter är hembygdsgården, som är vackert belägen vid Ströms Vattudal. Hembygdsgården har ett tjugotal byggnader med diverse samligar av föremål. På plats finns även den sex meter höga statyn Jätten Jorm från filmen Dunderklumpen, som hälsar alla besökare varmt välkomna.

Strömsund (sydsamiska: Straejmie) är en tätort i norra Jämtland samt centralort i Strömsunds kommun, Jämtlands län. Strömsund ligger vid Russfjärden i Ströms Vattudal. Europaväg 45 går över Ströms Vattudal och in i Strömsund.

Strömsund  turistinformation
Adress: Ramselevägen 6, 833 35 Strömsund
Telefon: 0670-164 00
E-post: turistinformation@stromsund.se
Öppettider: Mån – Fre: 09-16 Lunch 12.00-13.00
Helger stängt

Kyrkstaan i vilhelmina sommar och semester

Folkets Hus

Folkets hus ligger i centrala Strömsund i samma hus som Hotel Nordica. Det gör det enkelt för dig att konferera hos oss. Vi erbjuder lokaler för konferens, möten, kurser, utställningar, seminarier, kultur, nöjen och olika typer av event. Nu även med nyrenoverad biograf som självklart kan bokas till din konferens.

Kyrkstaan i vilhelmina sommar och semester

Hotell i Strömsund

Det finns två hotell i centralorten; Grand Hotell och Hotel Nordica. Grand Hotell hittar du vid den södra rondellen i centrala Strömsund. Hotel Nordica hittar du i samma fastighet som Folkets Hus och turistinformationen.

Kyrkstaan i vilhelmina sommar och semester

Hammerdal

Hammerdal var länge kyrkligt centrum för norra Jämtland. Ortsnamnet nämns redan i början av 1300-talet, det stavades då Hambradal. Ibland kallas Hammerdal även ”utrikes Hammerdal”. Det namnet uppkom troligen redan på medeltiden.

Det finns många sköna badplatser, fantastiska fiskevatten, skoterleder, hjortronmyrar och orkidélandskap, såsom Vackermyren i Fyrås.

Strömsunds Vandrarhem – Tullingsåsgården

Strömsunds Vandrarhem – Tullingsåsgården ligger strax intill Europaväg 45, fem kilometer söder om Strömsund, med en vacker utsikt över Ströms Vattudal. Vandrarhemmet är ett mysigt och välskött boende som andas 50-tal. Du har tillgång till ett fullt utrustat gästkök för självhushåll och sällskapsrum med TV. Tag med eget sänglinne eller hyr det på plats.

Kafé Tomten på Hembygdsgården

Kafé Tomten erbjuder lättare luncher, kaffe, stutar, hembakat fikabröd, smörgåsar och glass i den mysiga miljön på hembygdsgården i Strömsund.

Kontakta oss

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt