Vinter

Vinter

Välkommen till ett vinterparadis där snön gnistrar som diamanter och äventyret väntar runt varje snöklädd tall. I Vilhelmina, Dorotea, Åsele och Strömsund upplever du vintern på ett sätt som få andra platser kan mäta sig med.

Ge dig ut på isen och testa på pimpelfiske, där varje drag kan bjuda på överraskningar från vattendjupen. För den som älskar fart och vind i håret är skoteråkning ett måste, med mil efter mil av snöklädda vidder att utforska. Eller varför inte ge dig ut på längdskidor och njuta av den friska luften medan du glider fram längs välskötta spår?

För de som längtar efter ännu mer adrenalinkickar finns några av landets bästa områden för friåkning och skogsskidåkning. Upplev känslan av total frihet när du susar nedför orörda backar eller utforskar de djupa skogarna på skidor.

Men vintern i South Lapland erbjuder inte bara äventyr för de som söker spänning. För de som vill njuta av den lugna sidan av vintern finns det också gott om möjligheter till det. Besök en vintermarknad eller vinterfestival där lokala hantverkare och producenter säljer sina alster och där tradition och kultur står i fokus.

Och vad vore en vinter i Norrland utan att jaga det magiska norrskenet? Låt dig förtrollas av de gröna, lila och rosa dansande ljusen på himlen, en syn som måste upplevas för att dess verkliga skönhet ska förstås.

Oavsett om du är en adrenalinjunkie eller en småbarnsfamilj som söker efter vinteräventyr, så har South Lapland något för dig. Utforska vår meny i högerspalten för att hitta alla tips på vinteraktiviteter och planera din drömsemester till ett av vinterns mest oförglömliga destinationer.

Välkommen till South Lapland, där vintern är lika mångfacetterad som magisk!

Kyrkstaan i vilhelmina sommar och semester

Skidåkning

I South Lapland finns fem klassiska skidorter, var och en med sin egen charm. Här kan du njuta av fantastiska utsikter och varierande terräng. Oavsett om du är nybörjare eller expert finns det slalombackar som passar dig. Välpreparerade pister erbjuder både säkerhet och spänning, och barnen har sina egna roliga områden att utforska. Skidorterna är kända för sin vänliga atmosfär och personliga service.

För längdskidåkare finns ett nätverk av välpreparerade spår genom det vackra vinterlandskapet. Upplev tystnaden i orörda skogar eller utmana dig själv i krävande spår.

I högerspalten kan du utforska anläggningarna och spåren lite närmare.

Kyrkstaan i vilhelmina sommar och semester

Hundspann

Att åka hundspann är ett unikt och trivsamt sätt att uppleva naturen på. Känslan av att susa fram genom snöklädda landskap, omgiven av tystnaden och hundarnas outtröttliga energi, är svårslagen.

I South Laplands fyra kommuner finns flera aktörer som erbjuder hundspannsturer. Utforska menyn till höger för att läsa mer om vilka som anordnar dessa fantastiska turer. Låt dig förtrollas av vinterns magi och skapa minnen för livet i South Laplands gnistrande vildmark!

Snöskoter

Med snöskoter svävar du genom vinterns mäktiga landskap. I South Laplands vidsträckta kommuner finns det cirka 600 mil skoterleder som bjuder på enastående naturupplevelser. Snöskoteråkning är det perfekta sättet att upptäcka vildmarkens skönhet under vinterhalvåret.

Här till höger får du mer information om de välskötta skoterlederna, uthyrningsföretag som erbjuder skotrar samt var du kan köpa ledbevis eller åka på guidade turer med skoter.

Oavsett om du är en erfaren skoterförare eller nybörjare, väntar spännande äventyr och oförglömliga vyer i South Lapland. Välkommen till en värld av snö och frihet!

Norrsken

Att se norrsken är en oförglömlig upplevelse. För bästa möjlighet att skåda detta naturfenomen, bege dig utanför tätorterna en klar och kall natt. Klä dig varmt och ha tålamod, då norrskenet kan vara oförutsägbart. Ta med en varm dryck och en bekväm stol, och vänta på att naturens egen ljusshow ska börja.

Ha även koll på solfläckscyklerna, som påverkar norrskenets intensitet. När det är solmaximum i dessa elvaårscykler är det större chans att se norrsken även söder om polcirkeln.

Kontakta oss

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt