Norråker

Norråker är en charmig småort belägen i de pittoreska omgivningarna i hjärtat av övre Tåsjödalen. Byn ligger i de allra nordligaste delarna av Jämtlands län, men tillhör landskapet Ångermanland. För barn finns en lekpark med gungor och lekställningar, och fiske i Tåsjön bjuder på arter som abborre, gädda och öring.

På kort promenadavstånd finns byns badplats med sandstrand, brygga, gungor, lekställning, omklädningsrum, dass och grillplats. Tennisbanan i Norråker är öppen för alla, och utrustning finns att låna på Norråkers Handel.

Norråkers Handel är navet i byn, en unik lanthandel där man kan utforska ett varierat utbud av färgglada textilier, vackra garner och lokalt tillverkade delikatesser bland dagligvarorna. Är man i behov av en uppfriskande paus kan man slå dig ner i det mysiga caféet och njuta av en kopp kaffe och något gott att äta.

Lanthandeln är också ombud för Posten, Apoteket, Systembolaget, Svenska Spel och DHL, vilket gör den till en praktisk och mångsidig servicepunkt för både lokalbefolkningen och besökare.

Vinter i Norråker

Upplev en vinter full av äventyr i Norråker! Följ med på en hundspannstur genom det gnistrande vinterlandskapet, där Siberian huskys leder vägen. För den som söker mer spänning erbjuds skoterturer med isfiske, där du kan stanna vid en sjö för att grilla och pimpla. Skidåkning med draghund eller en magisk slädtur genom skogen med nordsvenska hästar ger ytterligare oförglömliga minnen.

I Norråker kan du fira en mysig och snösäker jul, där du kan åka på en tur med häst och släde på julafton och sedan få besök av jultomten som kommer och knackar på. Låter inte det som en julafton man sent glömmer?

Sommar i Norråker

Norråker omges av idylliska sommarlandskap med blommiga ängar och historiska bovallar. Plaska i kristallklara badplatser och sök ro i mysiga raststugor. Utforska museet Lappliagården på Skansnäset eller upptäck vackra Nornan och Guckuskon, två orkidésorter som finns utmärkta i skogarna runt Norråker.

Orkidéer och fjällnära natur finns i massor här. För vandraren rekommenderas leden upp till Midsommarfjället, 742 meter över havet. Här lever älgar, lo och björnar i sitt naturliga habitat. Fiska, vandra, kajaka och ta en hästvagnstur i den ljusa sommarnatten.

Äta & Bo

Norråkers camping välkomnar dig året runt med flera boendealternativ vid Tåsjöns strand. Servicehuset erbjuder kök, badrum, tvättmöjligheter och gratis WiFi. Nära campingen finns butik, bensinstation och café.

Basecamp Norråker erbjuder mysiga stugor, lägenheter och parhus. Marjas stuga, byggd på 1800-talet, är varsamt renoverad och bevarar sin gamla charm. På Norråkers Handel finns finns också ett litet kafé som förutom fika serverar enklare måltider som hemlagad paj och varma och kalla smörgåsar. Här finns också möjligheten att bo i retrolägenheten i samma hus som lanthandeln.

Sevärdheter

Norråker bjuder också på natursköna badplatser som Norråkers badplats, Inge badplats, Elakedet och det imponerande Storfallet. För äventyrslystna finns Midsommarfjällets vandringsled i närheten, perfekt för en vandring i storslagen natur.

I området kring Tåsjön finns mängder av sevärdheter av upptäcka, från blomstrande natur till historiska bovallar. Besök de fina badplatserna och raststugorna eller ta en tur till Skansnäsets museum, där gamla ting visas. För den hantverksintresserade är Idestugan ett måste med sitt utbud av slöjd och konsthantverk.

Länkar:

Kontakta oss

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt