Dorotea

Dorotea

Dorotea kommun är den sydligaste av inlandskommunerna i Västerbottens län och inkörsporten till landskapet Lappland. Dorotea har elva naturreservat, varav två -Gitsfjället och Blaikfjället – delas med grannkommunen Vilhelmina. Dessa stora reservat med milsvida myrar, fjällnära skogar och kalfjäll erbjuder rika naturupplevelser. Stenbithöjden, som även ligger i Åsele kommun, är ett kuperat vildmarksområde med skog av urskogskaraktär väl värt ett besök.

InfoPoints

En InfoPoint är en bemannad turistserviceplats utmärkt med det vit/gröna InfoPoint-märket. Det kan till exempel röra sig om en butik, ett hotell eller restaurang som kan ge turistisk information där besökarna är. Ansvaret för att InfoPoint-märket används korrekt ligger hos en auktoriserad Turistinformation eller Turistcenter.

Hotell Dorotea
Bergsvägen 2
0942 – 477 80

Wiks lanthandel, Lajksjöberg
Storvägen 164
0942 – 310 33

ICA Borgafjällens lanthandel
Centrumvägen 18
0942 – 420 21

Borgafjäll Snowcamp
Avasjövägen 5
0942 – 420 42

Lapplandsfloristerna
Parkvägen 2
0942-100 56

Marikes hantverksbod
Bergsvägen 5
070-210 33 37

Husvagnsmuseum

På 60-talet började Polar tillverka sina husvagnar, precis i samma veva som husvagnsboendet fick sitt genombrott och varenda svensk skulle ut på vägarna och bo på hjul.

På husvagnsmuseet, som är öppet under sommarmånaderna, får du följa husvagnens och campinghistoriens utveckling. 

Dorotea (sydsamiska: Kraapohke) ligger vid Europaväg E45 och Inlandsbanan, 17 mil nordost om Östersund. Riksväg 92 förbinder Dorotea med Umeå, dit avståndet är 21 mil.

Besök Dorotea kommuns hemsida för information om service och övriga aktiviteter eller om ni är intresserade av att flytta till ett samhälle med äkta livskvalitet.

Fiske och naturupplevelser

Vi tar gärna med er ut i naturen i Lappland för att upptäcka den storslagna naturen. Sjöar och strömmande vatten i södra Lappland är speciellt bra för flugfiske.

Läs mer hos DoroCamp

Borgafjäll

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Konstvägen sju älvar

Av konstvägens 13 konstverk finns fyra av dessa att bevittna i Dorotea kommun, längs vägen mellan Dorotea och Borgafjäll. I Borgafjäll invigdes den trettonde och sista konstverket ”Återkomst”, skapat av konstnären Monica L Edmondson den 17 augusti 2013. Glaset är format utifrån den ram av en samisk trumma som hittades i en myr inom Voernese sameby.

Kontakta oss

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt