Jakt & Fiske i Vilhelmina

Vilhelmina är ett paradis för jakt- och fiskeentusiaster, särskilt känt för sina viltrika marker och småviltsjakt. Här lockar skogsfågeljakt, framför allt tjäder och orre, men även ripa i fjällterrängen. Områdena erbjuder en variation av marktyper, från gammelskog och hyggen till myrar och fjäll, vilket gör det idealiskt för både trädskällare och stående fågelhundar.

Ripjakten uppe i fjällen och harjakten i skogslandskapet är särskilt populära, med god tillgång på vilt och marker fria från varg. Jakten på hare och räv erbjuder spännande upplevelser för både jägare och hund. Från 28 september till 30 juni kan du jaga skogsfågel, medan toppjakten på tjäder och orre sträcker sig från 16 november till 31 januari, när snön ofta gör det omöjligt att använda hund.

För att jaga i Vilhelmina behöver du köpa jaktkort, som finns tillgängliga för både statlig mark och privata skogsmarker. Småviltsjakten på statens marker börjar den 25 augusti, men för att jaga under de första veckorna behöver du bo i Sverige eller ha en nära anknytning till landet.

Oavsett om du är ute efter att jaga skogsfågel eller hare, erbjuder Vilhelmina några av de bästa jaktmarker i Sverige. Här kan du njuta av en genuin jaktupplevelse i natursköna omgivningar långt från civilisationen.

Grönlunds Jakt & Fiske

Anrika Grönlunds Jakt & Fiske grundades 1928 av Reinhold Grönlund och började med flugtillverkning vid köksbordet. Sortimentet utökades sedan med drag, spinnare, släplinor och uttrar. Butiken öppnades 1956, och erbjuder än idag experttips. Grönlunds tillverkar fortfarande flugor och uttrar, och butiken har utökat sitt sortiment med bl.a. båtar och en webbutik för beställningar online.

Järjagården

Intill Järjagården finns fiskerika vatten och vackra jaktområden. Här erbjuds kvalitativa jakt- och fiskeresor med fokus på harjakt och fågeljakt efter tjäder och orre. Järjagården har exklusiva jaktmarker i gammal, orörd skog och erbjuder även guidning med trädskällare. Närliggande Vojmån är känt för harrfiske och stor öring. Järjagåden är även ett populärt val för vinteraktiviteter och toppfågeljakt.

Länkar:

Fiskecentrum Saxnäs/Kultsjögården

Oavsett om du vill fiska i stilla eller rinnande vatten, skogslandskap eller fjäll, har Saxnäs något för alla och erbjuder kunniga guider. Området erbjuder en stor variation av fiskemöjligheter med flera rinnande vattendrag, sjöar och tjärnar. Hit återkommer både nationella och internationella fiskegäster varje år, där fjällöring och fjällröding är de mest populära arterna.

Kolgårdens Camping & Stugby

Kolgårdens Camping erbjuder äkta vildmarksjakt och fiske i natursköna omgivningar, långt från bebyggelse. Här säljs jakt kort och det finns jaktmarker för skogsfågel som ripa, tjäder och orre samt harjakt. Jaktmarkerna för tjäder sägs vara en av landets bästa. Dessutom finns möjligheter till flugfiske, gäddfiske och rödingfiske. Efter en lyckad jakt kan man förvara fångsten i campingens frysboxar.

Saiva Camping & Stugby

Saiva Camping erbjuder olika jaktpaket från en helg till en vecka, samt guidade fisketurer. Här kan du gå på guidade fisketurer som ger insikt i flugfiske och spinnfiske efter öring och harr i Vojmån. Det erbjuds även guidade turer på Volgsjön och Malgomaj för att förbättra dina färdigheter inom olika fisketekniker. Halvdagar och heldagar är tillgängliga för bokning.

C & R i Kittelfjäll

Hos i C & R Restaurang i Kittelfjäll finns även ett fiskecenter. Här kan du hyra utrustning, få tips om bra fiskevatten eller diskutera dagens fångst med erfarna flugfiskare. C & R erbjuder guidade turer för erfarna fiskare som vill utforska området, samt flugfiskekurser för nybörjare. Du kan boka exklusiva guidningar och lära dig allt du behöver veta om flugfiske i Vojmådalens natursköna miljö.

Sågån River Camp

Sågån River Camp erbjuder i samarbete med Malgovik Camping jakt på egna marker samt fiske i Sågån samt Fatsjön och närliggande vattendrag. Campingen ligger nära fina fiskevatten, vilket ger dig möjlighet att njuta av både jakt och fiske i en naturskön miljö. Campingens hjärta är fiskodlingen, där du kan fiska efter både öring och röding med särskilt tillstånd.

Kontakta oss

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt