Jakt & Fiske i Dorotea

Dorotea är en fantastisk destination för både jakt och fiske, där den natursköna miljön i Södra Lappland erbjuder en mångfald av möjligheter. Med sina vidsträckta skogar, fjällområden och rena vatten är regionen idealisk för att uppleva vildmarkens skönhet. Här kan jägare och fiskare njuta av en avkopplande och inspirerande naturupplevelse.

Jaktmöjligheterna i Dorotea är omfattande. I de grönskande skogarna och vid fjällens fot kan besökare jaga skogshönsfågel som tjäder och orre, samt fjällripa i de högre terrängerna. Med många tillgängliga jaktområden och duktiga guider kan både nybörjare och erfarna jägare fördjupa sig i den traditionella jakten i orörda landskap. Det finns även möjligheter att jaga harar och andra småvilt, vilket ger en varierad och spännande jaktupplevelse.

Fiske i Dorotea är lika mångsidigt som jakten. Inom Dorotea kommun är stora områden upplåtna för sportfiske, vilket gör fisket både varierande och naturnära. Kommunen sträcker sig från fjället ner i skogslandet, vilket innebär att de flesta sportfiskare finner vad de söker. Här finns fiskevatten som tillfredsställer alla önskemål; abborre, gädda, öring, röding och harr är de mest populära sportfiskarna. I skogslandets trolska miljöer eller fjälldalgångarnas kristallklara strömmar och sjöar finns ett stort utbud av fiskevatten. Att bege sig ut i vildmarken och fiska är medicin för både kropp och själ.

Oavsett om man väljer att jaga eller fiska, erbjuder Dorotea en unik möjlighet att uppleva den svenska vildmarken och skapa minnen för livet.

Nynäs Jakt- och Fiskecamp

Nynäs Jakt- och Fiskecamp samt företaget Jakt för livet har sitt säte i Storbäck. Här kan du bo i välutrustade stugor med självhushåll eller vildmarkskojor mitt i jaktmarken. Jakt för livet fokuserar på småviltsjakt, med god tillgång på tjäder och orre, samt ripa tack vare närheten till fjällen. För fiske erbjuder området strömmande vatten, sjöar och tjärnar med öring, röding och harr, samt möjlighet att hyra båtar.

Trollklintens Jakt- och Fiskecamp

Trollklintens Jakt- och Fiskecamp erbjuder jakt i natursköna skog- och fjällmiljöer, med möjlighet att ta med hund eller gå med guide. Med jaktområden nära boendet kan gäster få hjälp med att boka jaktkort och vägledning till de bästa platserna. Här erbjuds även fiske året runt, inklusive en unik sträcka för flugfiske med catch and release. Här kan man njuta av nyfångad abborre, harr, öring, röding eller gädda.

Länkar:

Lapland Hunting & Game

Lapland Hunting & Game erbjuder skräddarsydda jaktupplevelser. Med cirka 33 000 hektar jaktområde erbjuder de hållbar jakt på skogshönsfågel och småvilt. Jaktpaket för fjällripa och bäver finns även tillgängliga. Dessutom erbjuder de fiske i orörda vattendrag, med fokus på gädda, abborre och öring, samt båt- och kajakuthyrning för en komplett fiskeupplevelse.

Doro Camp Lapland

Doro Camp Lapland i Dorotea erbjuder fiskeaktiviteter i sjöar och strömmande vatten som skapar perfekta förhållanden. Här kan fiskare njuta av flugfiske, en populär metod i området, och fånga arter som öring och harr. Med vackra omgivningar och riklig fisketillgång är Doro Camp den perfekta platsen för en oförglömlig och familjevänlig fiskeupplevelse.

Pikefishing Dorotea

Pikefishing Dorotea är ett företag som specialiserar sig på guidade fisketurer och jaktturer i den natursköna Lapplandsregionen. Deras populära fisketurer sträcker sig över 4 eller 7 nätter och ger deltagarna möjlighet att fiska efter arter som abborre och gädda. Besökare kan även jaga älg och andra djur i området, med expertguider som lär dem om säker jaktpraxis och lokala djur.

Camp Tre Sjöar

Camp Tre Sjöar i Rajastrand erbjuder exklusiv tillgång till sjöarna Åsjön, Raitasjön och Harrsjön för sina gäster. Genom att boka via campen får du möjlighet att fiska ensam i dessa tre sjöar, utan andra fiskare i närheten. Sjöarna är rika på olika fiskarter, inklusive harr, öring, abborre, gädda, sik och lake. Njut av en avkopplande och ostörd fiskeupplevelse i natursköna omgivningar.

Sutme stugby

Sutme Stugby, beläget utanför Borgafjäll, erbjuder fantastiska fiskevatten i Vilhelmina, Dorotea och Åsele. Här har du möjlighet att fiska efter en mängd arter, inklusive abborre, gädda, öring, harr, röding, lake, sik, mört, id, brax och regnbågslax. Med närheten till vackra sjöar och vattendrag kan fisket bli en avkopplande och spännande upplevelse för både nybörjare och erfarna fiskare.

Kontakta oss

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt