Hammerdal

Hammerdal

Hammerdal är helt befriat från turistmagneter med dyra inträden – här skapar du din egen semester. Lugn och ro i en husvagn, egen älgsafari med bilen eller strapatser med kajaken och cykeln. Det är du som bestämmer. Det finns gott om sköna badplatser, fantastiska fiskevatten, skoterleder, hjortronmyrar och orkidélandskap. Fråga dig fram så hittar du din egen pärla. Vill du bara stanna till och fika har till exempel hembygdgården öppet på sommaren. Lite lokalhistoria blandat med våfflor och tunnbröd.

Hammerdal är en tätort i Hammerdals distrikt i Strömsunds kommun, Jämtland, Jämtlands län. Orten är belägen vid Hammerdalssjön, omkring 30 km söder om centralorten Strömsund.

Hammerdal var länge kyrkligt centrum för norra Jämtland. Ortsnamnet nämns redan i början av 1300-talet, det stavades då Hambradal. Ibland kallas Hammerdal även ”utrikes Hammerdal”. Det namnet uppkom troligen redan på medeltiden.

Det finns många sköna badplatser, fantastiska fiskevatten, skoterleder, hjortronmyrar och orkidélandskap, såsom Vackermyren i Fyrås.

Kyrkstaan i vilhelmina sommar och semester

Krukmakeri, Mona Bågling

Välkommen till en keramikverkstad fylld med tomtar, koppar och fat m.m.

Kyrkstaan i vilhelmina sommar och semester

Håxås möbler

Man kan betrakta möbler på olika sätt. Antingen tycker man att en stol är en stol är en stol. Finito. Eller så ser man en lek med former, färger, rymder – spänning mellan tradition och nytänkande

Hotell Åsgården

Hotell Åsgården är ett litet familjeägt hotell i centrala Hammerdal, 70 kilometer norr om Östersund vid E45.

Camp Route 45

Camp Route 45 är det perfekta valet för alla dina turer i vildmarken! Campingen ligger vid Fyrån och är omgiven av skog och natur. Campingen finns alldeles i närheten av Inlandsvägen (E45) som går mellan Göteborg och Karesuando.

Bo

Camp Route 45

Åsgården Hotell & Konferens

Sjöboda kurs & lägergård, Ede

Hennings Gård bed & breakfast, Sikås

 

Äta

Blå Huset pizzeria & restaurang

Fyrås Gård

Grillköket Matglädjen

 

Göra

Kontakta oss

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt