Lillfjällsrundan

Lillfjällsrundan

Längd: 14 km

Start: Elljusspåret, i slutet av Fjällvägen, Gäddede

Lätt vandring

Lillfjällstoppen 605 m. ö. h

Ladda ner karta som pdf här

Karta från Lantmäteriet

Observera att du aldrig ska ge dig ut på vandring utan att köpa en riktig vandringskarta samt kompass. Dessa kartor är endast till för att du ska kunna planera din vandring hemifrån.

En trevlig dagstur som börjar efter ca 50 längs elljusspåret. I början är det en del våtmark upp till fjällkanten. På väg mot Övervattnet passerar du Yttervattnet och här delar sig leden, till vänster går en led till Bäckmytjärnen och rakt fram fortsätt den mot Muruhattjärn och rundar Övervattensberget.  

Vid en liten tjärn vid berget Muruhatten finns en raststuga som är öppen.  Från toppen av Muruhatten ser du det urtidslika fjällandskapet med alla små vattendag och in i Norges Nationalpark Lierne. I området finns några intressanta täljstenars gruvor som var igång på 30-40 talet. 

Besök i gruvorna sker på egen risk. 

Från Muruhattstjärnen går leden vidare via ännu ett par tjärnar innan den viker av upp mot Lillfjälletstopp. 

 Här ifrån ser du stora delar av Fostviksfjällen och hela vackra Kvarnbergvattnet, som visar sig vara en mycket stor sjö. På toppen finns ytterligar en raststuga, ”Lillfjällsstugan”.  Nu blir det vandring tillbaka och mot leden ner till Gäddede.

Enskilt fiskekort för området finns att köpa på Gäddedes Turistinformation. Dessa fiskevatten ingår även i Frostvikskortet ”14 mil 110vatten”.

Kontakta oss

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt