Sjufjällstigen

Sjufjällstigen

Längd: 33km

Start: Ankarede eller Härbergsdalen

Ladda ner karta som pdf här

Karta från Lantmäteriet

Observera att du aldrig ska ge dig ut på vandring utan att köpa en riktig vandringskarta samt kompass. Dessa kartor är endast till för att du ska kunna planera din vandring hemifrån.

Start Ankarede som är en gammal samisk kultur- och kyrkplats.  Under högsommaren finns här en öppen servering och servicehus med dusch och toalett. Vandringe börjar med ett par broar för att sedan börja en stigning i ca 5km. Leden är spångad upp mot Ullersjön, här är det fint att tälta.  Ifrån Ullersjön är det fin utsikt mot Ullersjöklumpen och Rödfjället. Leden forsätter mot Rödfjället där man på 40-talet bröt krommalm till industrin. Vid sjön Sipmesjaure finns ett sameläger som används av samebyn när de arbetar i området.

Avsätt gärna tid för att bestiga Sielkentjakke, Frostvikens högsta fjäll 1315 m. ö. h. Fjället stupar 730m ner mot sjön Friningen.  Att bestiga toppen tar ca 3 timmar och knappt halva tiden ner.

Vandringen går utefter Sipmesjaure i ca 6 km innan fjällpasset mellan Mammoken och Silkentjakke. Vid Silkentjakkes raststuga är det fint att tälta. Lätt vandring ner mot Härbergsdalen genom en fjälldal med björk och granskog.  Fiske möjligheter i Ullersjön och Flyarna väst om Sipmesjaure, köp fiskekort.

Kontakta oss

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt