Storviksleden

Storviksleden

11km (18km) 350 höjdmeter

 

Karta Lantmäteriet

 

Observera att du aldrig ska ge dig ut på vandring utan att köpa en riktig vandringskarta samt kompass. Dessa kartor är endast till för att du ska kunna planera din vandring hemifrån.

 

Beskrivning

Denna vandringsled leder dig upp på toppen av Våarmoevaartoe. Den följer sedan kammen bort mot Storviken, här får du en god utsikt både över Korpådalen i norr och dalen ner mot Borgasjön i söder. Vandringen tar dig även till samernas gamla sommarviste. Leden har en karaktär som passar den som har lite mer vana av att vandra i fjällen. Då leden är ”nygammal” och inte har använts mycket de senaste åren så har stigen på många platser växt igen. Där det är svår orientera sig så finns det kompletteringar med orangea snitslar så att det ska vara enkelt att hitta. Ställ en extra bil vid ett av målen då vandringen inte är en rundslinga.

Tips: Känner du dig stark i benen förlänger du Storviksleden med ytterligare 7 km genom att vandra grusvägen tillbaka till starten. Grusvägen går till stor del längs Borgasjön och är en trevlig enkel vandring. Vandringen blir då totalt 18km.

Kontakta oss

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt